Milyen az ideális gyerek cipő?

Gyerek cipő

Gyerek cipő

Hová nő már ez a gyerek? Sokat hallott közhely! Valóban így van, amint megveszünk egy-két darabot, már ki is nőtte és vehetjük a következő szettet, ugyanis soha nem elég a gyerek cipő, a ruha, a sapka. Mindig fontos kérdés, hogy milyen lábbelit érdemes megvenni a csemetének. Melyek azok a darabok, amelyekben megfelelően nő, ugyanakkor kényelmesek és tartást biztosítanak a lábnak. Hiszen mi is lehetne fontosabb, mint kicsinyeink kényelme és egészsége?!

A nem megfelelően kiválasztott gyerek cipő, szandál, bakancs, igen könnyedén feltörheti viselője lábát, esetleg nem tartja megfelelően, gyorsan megrongálódik, beázik esős időben. Gyerek cipő vásárlásakor tehát érdemes több dologra is odafigyelni. Belseje legyen sima talpú és lúdtalpbetét nélkül. Körülbelül 1 cm mozgástér biztosítva legyen a lábujjaknak, a sarkat pedig jól tartsa.

Akinek szüksége van rá, annak legyen supinált és lehetőség szerint bőrből vagy műbőrből készüljön, a stabilitás érdekében. Az egészség és a kényelem szempontjai sajnos csak ritkán egyeznek a mai divattal, ezért, amennyiben lehet, ne a divat alapján voksoljunk, hanem az egészség szempontjából kerüljön kiválasztásra a lehető legjobb gyerek cipő.