A legfontosabb összetevő a napi pozitív gondolat

A pozitív gondolatok elengedhetetlenek az egészséges élethez

Étel, ital vagy bármi más összeállításában, általában tudni szoktuk, hogy miből mennyi kell, hogy a várt végeredményt kapjuk. Azonban nemcsak ezeknél az alapanyagoknál van megszabva a kellő mennyiség, hanem szellemi, lelki világunk kapcsán is vannak olyan dolgok, amelyekből ha nincs elegendő, akkor annak valamilyen módon kárát látjuk.

A napi pozitív gondolat annyira fontos az egészséges élethez, mint például a só az ételhez, vagy a citrom a limonádéhoz. Ha hosszabb időn keresztül gyakoroljuk minden nap az optimista gondolkodást és figyelünk a belső világunkra, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy egy idő után könnyebben vesszük az akadályokat, érettebben és gyakorlatiasabban tudunk reagálni a kellemetlen helyzetekre, eredményesebben tudjuk megoldani a ránk háruló feladatokat.

Tulajdonképpen csak annyi a dolgunk, hogy ne hagyjuk a negatív gondolatokat ránk telepedni, hanem mindig legyen egy napi pozitív gondolat, ami végigkísér bennünket. Ha ezt kitartóan gyakoroljuk, jelentős változásokat érhetünk el.