Megfontolandó az alumínium kerítés is

Kerítés

Az Egyesült Államokban, a nagyobb városok kertvárosi részében a házak telkei nincsenek kerítésekkel elválasztva, azonban egy magyar ember ezt el nem tudja képzelni. Egy kerítés legalább olyan fontos, mint az ajtó, ablak, a sötétítő vagy bármi egyéb eszköz, amelyik kizárja a kíváncsi tekinteteket, szomszédokat vagy a ház előtt eljáró személyeket.

Az már más téma, hogy milyen kerítés kerüljön a ház elé. Több évtizeddel ezelőtt még nem ez okozott dilemmát, hiszen a kő, drót vagy fa mellett döntöttek, azonban ma már elképesztően nagy a felhozatal. Az elemes betonkerítésen kívül igencsak elterjedtnek mondható az alumínium kerítés is.

A kedveltség több mint valószínű, hogy annak köszönhető, hogy ez a típus jól mutat és valóban tartós. Előszeretettel használják minimál és mediterrán házak esetében is. Rengeteg fajta variációval lehet találkozni Magyarországon is. Az alumínium kerítés mellett szól, hogy ez nem csupán egyedi dísze lehet a teleknek, háznak, de nem rozsdásodik, rendkívül strapabíró.