Mennyi ideig tart a felfekvés kezelése?

Felfekvés kezelés

Felfekvés kezelés

Nehéz megválaszolni a címben szereplő kérdést, mert rengeteg tényezőn múlik, hogy mennyi időn belül hozható rendbe a beteg bőre. Sajnos igen gyakori, hogy a hosszú ideig tartó fekvés miatt, sebek jönnek létre a test felszínén, ami több szempontból is problémát jelenthet.

A felfekvés kezelése bizony nem egyszerű, mert a beteg egyébként is legyengült állapotban van. Lehetőleg orvosi segítségre lesz szükség a probléma leküzdéséhez, ezért kapcsolatba kell lépni egy szakemberrel.

A felfekvés kezelése nem várhat, mert minél később kezdődik a terápia, annál kevesebb az esély a teljes gyógyulásra. Ennek tükrében, a hozzátartozók nyugodtan vehetnek az Értéksziget oldalán olyan krémet, amelyik segít megelőzni a probléma súlyosabbá válását.

A felfekvés kezelés kapcsán nem maradhat el a test forgatása sem, mert annál jobb, minél többet vált testhelyzetet a nehezen mozgó beteg. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a veszélyeket, amelyeket a decubitus hordoz magában, mert kritikus esetben, akár halált is okozhatnak az elfertőződő, fekélyes sebek.