migrén okai

Mi okozhat migrént?

Magyarországon is rengeteg ember mindennapjait keseríti meg a migrénes fejfájás, ami néha bármiféle ok nélkül jelentkezik. Pedig a fejfájásnak mindig oka van, nem létezik az, hogy semmi ne játszana közre ebben. A migrén okairól és kezeléséről a Medical Piercing Szalon is írt egy részletes összefoglalót.

A ma már szinte népbetegségnek számító erős fejfájás okai közé tartozik a stressz, a túlhajszolt életmód, amikor úgy a munkahelyen, mint otthon a maximumot kell teljesítenünk. Van is mondás ezzel kapcsolatban, miszerint „azt sem tudom, hol áll a fejem”, vagy „nem is tudom, mire tegyem a kezem”. Persze az okokat nem minden esetben tudjuk megszüntetni, így marad a fájdalom, a kín.

De hormonális változás, hideg/meleg front, bizonyos ételek, italok és a fáradtság is állhat a migrénes fejfájás hátterében. Bármi miatt jelentkezzenek is rendszerességgel a fájdalmak, a gyógyszeres készítmények szedése hosszútávon nem jelent megoldást, legfeljebb egyéb egészségügyi problémákat idéz elő, tönkreteszi a májat, gyomrot.

A migrénes fejfájás típusai

Három típusát különböztethetjük meg ennek a betegségnek. A migrén, aura nélkül, amikor bármiféle előjelet sem mutatva, szinte csak berobban a fájdalom. A migrén aurával viszont már mutat előjeleket, amelyek közé sorolható a szikralátás, a kar és/vagy a láb zsibbadása.

Bár viszonylag ritkán, de mégis előfordulhat, hogy nem alakul ki fejfájás, azonban a migrénre jellemző további tünetek, illetve az aura jelei jelen vannak. A migrénes fejfájásra jellemző, hogy általában csak az egyik oldalon jelentkezik, közepes vagy nagyon erős, lüktető fájdalommal jár. Néha mindkét oldalra, az arc és a nyak területére is kiterjed, mozgásra pedig erősödik.

Társulhat ehhez émelygés, hányás, fény- és zajérzékenység, izzadás, hasi fájdalom, hasmenés, hőhullámok, koncentrációs zavar. Az utóbbiak viszonylag ritkán fordulnak elő. Vannak fázisai a migrénes fejfájásnak, bár azok nem minden esetben alakulnak ki. A fejfájás ellen, a gyógyszereken kívül a megelőzés, illetve az akupunktúra is hatásos lehet.

Piercinggel migrén ellen

Egyre népszerűbb kezelési lehetőség a migrén piercing, ami a fülben található akupunktúrás pontba kerül és ezzel nem pusztán a fájdalmat csillapítja, hanem helyreállíthatja az egész szervezet élettani egyensúlyát. A Medical Piercing szakembere, Kovács Gabriella szalonjába a legtöbben migrénes fejfájás miatt érkeznek.

Visszajelzések alapján látható, hogy az esetek 80%-ban a migrén piercing képes jelentősen mérsékelni vagy megszüntetni a kínzó tüneteket. A szakértő maga is visel migrén piercinget és azóta teljesen tünetmentes. Ezért határozta el, hogy másoknak is segít leküzdeni a migrént. A szalon a 13. kerületben, az Újpesti rakpart 7. szám alatt található. Hetente több mint 100 páciens jelentkezik a szakemberhez annak érdekében, hogy a migrén piercinggel megszabadítsa őket a rendszeres fejfájástól.

Érdemes adni egy esélyt ennek a kiváló módszernek, hogy végre fejfájás nélkül élhessünk. Rendkívül egyszerű az időpontfoglalás a medicalpiercing.hu weboldalon keresztül és szinte várakozás nélkül fogad a szakértő.