Milyen monitor árak vannak?

Rainbow Six Siege akciófigurák

Ma már csak az igazi veteránok tudják, hogy milyen volt a régi CRT monitorokat használni videojátékokhoz. Abban az időben aligha lehetett kisajtolni ezekből többet, mint az 1024×768-as felbontás. Itt megnézheted, hogy milyen áron találhatsz jelenleg monitorokat. Ezek már játékra és komoly munkára lettek tervezve. A grafikai megoldások pazar részletekkel tarkítják a játékokat, és így már értelmet nyer a 4K. Úgy tűnik, hogy szép lassan szabvánnyá fog válni, hiszen egyes cégek már a 8K felé kacsingatnak. Természetesen ehhez még el kell teljen egy bizonyos idő, azonban a Konzolok Szervizének nincs semmi takargatnivalója a monitorok terén.

A Full HD a legtöbbeknek bőven elég, de egyre gyakrabban lehet találkozni ennél modernebb és magasabb felbontással rendelkező változatokkal. A képfrissítési arány szintén rengeteget fejlődött az elmúlt időkben, így sokkal élvezetesebbé vált a látvány a videojátékok terén. A HDR technológia ismét általános követelmény szokott lenni, amikor egy gamer monitorról van szó. Ahogy nő, amennyivel több port van rajtam, annál magasabb lesz az ára. Természetesen csak abban az esetben érdemes ilyen megjelenítőket vásárolni, hogyha arra használjuk ezeket, amire tervezve lettek. Skype beszélgetéshez felesleges lenne egy 300 ezer Forintos monitort használni.

A filmek valóban jól mutatnak rajta, de akkor már inkább egy TV. A laikusok azt gondolhatnák, hogy nincs sok különbség a monitorok között a felbontáson kívül. Pedig nagyon sokféle létezik a QHD-tól elkezdve az UHD-n keresztül. Aki egy szerényebb változatot szeretne beszerezni, annak is a rendelkezésére áll a Konzolok Szervize kínálatában számos remek modell, amiken rendkívül élvezetes látványt nyújt a legtöbb videojáték. Egy átlagosnak mondható Full HD monitort már be lehet szerezni 30 ezer Forint alatt. Viszont, aki professzionális termékre vágyik, annak a határ a csillagos ég, ezért a közel félmilliós árcédulával rendelkező darabok is helyet kaptak a termékek között. Ez már a prémium kategória, ami szemkápráztató látványt biztosít minden esetben.