Minden vesztegetés bűntethető

A vesztegetés bűncselekmény

Könnyű az út, amikor egy ágas-bogas ügyet hivatalos személyek simára vasalnak nekünk, ám azt is tudni kell, hogy ez az eljárás nem mindig szabályos. Bizonyos kereteken belül, ennek az cselekedetnek a neve vesztegetés. Például már az is vesztegetésnek számít, hogyha egy rendőrnek pénzt próbálunk adni azért, hogy a törvénytelenséget, például ittas vezetést elnézze nekünk.

Amennyiben a fent említett hivatali személy ezt az összeget nem fogadja el, behívat a helyi rendőrségre, ahol vesztegetés gyanúja miatt eljárást indíthatnak ellenünk. Ez bizony nemcsak kínos helyzet, de még pénzbeli bírságot vagy szabadságvesztést vonhat maga után.

Az előbb említett esetben csak az ellenünk, az elkövető ellen emelhetnek vádat, viszont abban az esetben, hogyha a rendőr elfogadja a „kenőpénzt” és erre valamilyen formában fény derül, mind a két személy komoly következményekre számíthat. A vesztegetés témájában nagyon otthon van Vidakovics ügyvéd, ezért akinek ilyen jellegű kérdése van, forduljon hozzá bizalommal!