ST Solar napelem

Napelem pályázat 2024-ben: mik a feltételek?

A napenergia egyre népszerűbb lesz, ahogy a megújuló energiára való átállás felgyorsul. A környezet védelme és a zöld gazdaság fejlesztése egyre inkább a vállalkozások és az ingatlantulajdonosok, valamint a közműszolgáltatók és a kormányok figyelmének középpontjába kerül. Mindez idehaza is a napelemes pályázatok számának növekedéséhez vezetett. Ez pedig felveti a kérdést, hogyan találhatod meg a napelemes pályázatokat, és nyújthatod be azokat a legjobb eséllyel. Az ST Solar a napelem pályázati lehetőségek felmérésében is tud neked segíteni.

Mivel a napenergia projektek száma egyre növekszik, kihívást jelenthet a pályázati feltételeket felsoroló információk között keresgélni. Az ST Solar elvégzi helyetted a nehéz munkát, és nemcsak megtalálja a pályázatokat, hanem a benyújtással kapcsolatban is tippekkel szolgál.

Miben más az idei pályázat a korábbiaktól?

Idén több, elsősorban technikai jellegű módosítást eszközöltek a korszerű napelemes rendszerek telepítését támogató program pályázati felhívásában. A várható megtérülési idővel összhangban, a rendszer-, termék- és vállalkozói garanciák teljes időtartama 10 év lesz. Az új elemek között szerepel többek között, hogy a mérőhely szabványosítása és fázis bővítése legfeljebb 600 ezer Forint értékben számolható el. A kivitelezők dolgát azzal könnyítik meg, hogy az alvállalkozóknak nem kell külön regisztrálniuk.

A programban egy ingatlanra akár 5 millió Forintot is el lehet nyerni napelemek és tárolórendszerek együttes telepítésére. A zöld energia termelés és tárolás ösztönzésének célja, hogy a családok villanyszámlája csökkenjen. A pénzügyi támogatás a költségek akár 66%-át is fedezi, a fentebb említett maximum 5 millió Ft-ig.

A pályázat 75 milliárd forintos keretéből mintegy 15 ezer háztartás kaphat segítséget napkollektoros fűtési rendszerek telepítéséhez. A jelentkezéseket 15 napon belül elbírálják, ezt követően pedig a pályázóknak három ajánlatot kell benyújtaniuk az előre regisztrált cégektől a telepítési munkálatokra. Közben 700 napelemeket és tárolórendszereket telepítő cég regisztrációját hagyták jóvá. A nyertessel való szerződéskötés után a háztartásoknak kérelmet kell benyújtaniuk az országos villamosenergia hálózathoz való csatlakozásra. A jóváhagyott projektek esetében előlegfizetésre kerül sor, de a telepítést 24 hónapon belül be kell fejezni.

Kire bízhatod a munkát?

Az ST Solar kiváló minőségű napelemek telepítésével foglalkozik. A cég szakemberei elkötelezettek a fenntartható és költséghatékony napenergia megoldások biztosítása iránt, amelyek megfelelnek az ügyfeleik egyedi igényeinek.
Magyarország egyik vezető napelemes telepítő cégeként a lakossági, kereskedelmi és ipari ügyfelek egyedi napenergia projektjeinek tervezésére és megvalósítására szakosodtak. Magasan képzett mérnökökből és technikusokból álló csapatuk biztosítja a fotovoltaikus rendszerek zökkenőmentes telepítését és hatékony teljesítményét.

A napenergia megoldásaik nemcsak környezetbarátok, hanem gazdaságilag is életképesek. Az itthon bőségesen rendelkezésre álló napenergia kiaknázásával segítenek az ügyfeleknek csökkenteni a hagyományos energiaforrásoktól való függőségüket. Bízd rájuk Te is bátran a napelem telepítést!”