Napelem rendszer tervezés: a szakemberek megoldják neked!

Napelem rendszer tervezés

Napelem rendszer tervezés

Az önellátás felé vezető út elég rögös és a modern, összekapcsolt világban nehezen elképzelhető. Mivel nagymértékben függ mindenki a különféle szolgáltatóktól, ezért nehéz lenne megoldani, hogy minimál igények mellett éljen egy család. Erre nincs feltétlenül szükség, viszont a tudatosságra annál inkább. A legfontosabb a kellő mennyiségű energia biztosítása egy háztartásnak. A rezsiszámlák jelentős része a fűtésből, a meleg víz előállításából és áramhasználatból tevődik össze.

Mivel fokozott figyelem kezdett el összpontosulni a saját termelés irányába, ezért megéri felmérni annak a lehetőségét, hogy megtermeled magadnak a szükséges árammennyiséget. A szolár technológia ezt biztosítani tudja. Laikusként ennek nekikezdeni nehéz, viszont akad profi segítség. Az olyan napelem rendszer telepítő cégek, mint például az ST Solar a tervezéstől a kivitelezésig segítenek majd neked.

Kiszámolni, hogy mekkora kapacitásra van szükséged, kiválasztani a megfelelő konstrukciót, elvégezni az engedélyek beszerzését nem okoz többé gondot. A tervezés első fázisától a végső átadásig megoldják helyetted a szakik. Ha megfogalmazódott benned az igény, akkor irány az stnapelem.hu weboldal, ahol a részletekről olvashatsz bővebben! Az anyagi háttér előteremtése sem jelenthet problémát, hiszen egyre több támogatás vehető igénybe, illetve külön pályázatok állnak rendelkezésre. Amennyiben saját pénzből szeretnéd finanszírozni, akkor az is rövid időn belül megtérül.

Alapvetően a működés legalább 30-40 évre szól és alsó hangon 5-10 év elég a költségek visszatérüléséhez. A technológia rohamos léptekkel fejlődik, ami további lehetőségeket teremt ezen a területen. Az ST Solar munkatársai ingyenes helyszíni felmérést nyújtanak. Szemrevételezik az adott körülményeket és eldöntik, hogy a tetőre történő felhelyezés optimális kapacitást nyújt, vagy jobb lenne külön állványt választani erre a célra. A hálózatra való csatlakoztatás engedélyeztetése nem fog terhet okozni, hiszen a kitaposott úton teszik ezt meg a témában jártas ügyintézők. Nincs más teendő, mint igényelni a telepítést, a többi pedig már halad a maga útján előre.