Dr. Falus Gyögy plasztikai sebész

Plasztikai műtét – Pro és kontra érvek

A plasztikai sebészet olyan lehetőség, amivel bárki képes változtatni az életminőségén, akár már egy kisebb korrekció is pozitív hatással lehet az érintett önbizalmára. Dr. Falus Gyögy plasztikai sebész szerint ezt is érdemes végiggondolni a műtét előtt. Ugyanakkor mégis vannak olyanok, akik ellenzik az ilyen jellegű műtéteket. Pedig vannak esetek, amikor a szépészeti beavatkozás kifejezetten indokolt. Ilyen lehet például egy baleset utáni helyreállítás, betegség miatt eltávolított mell plasztikázása, stb…

Az, hogy vannak különböző szépséghibák, amelyek a mindennapi életben zavarják az érintetteket, egyáltalán nem ritka. Jó, ettől még nem muszáj kés alá feküdni, viszont, ha ezek a hibák már valaki önbizalmát roncsolják, akkor megfontolandó a plasztikai beavatkozás. Persze nemcsak pszichés vonatkozásban gyakorolhat abszolút pozitív hatást egy szépészeti műtét, mert ha a hasplasztikára gondolunk, akkor a lelki mellett, egészségügyi szempontból is hasznos lehet.

Általában mégis a mellplasztika az, amit többen elvégeztetnek, hiszen sok nő van, aki csúnyának, kicsinek vagy túl nagynak találja a melleit. Terhesség, szoptatás következtében a keblek megereszkedhetnek és előfordul, hogy a fiatal anyuka nem tudja ezt elfogadni. A párkapcsolatot, társas életet szintén javíthatja egy sikeres plasztikai műtét, tehát sok olyan helyzet adódhat, hogy az ember a beavatkozás mellett dönt.

Az előnyeiket ismerjük, viszont az ellenzők véleménye leginkább azt hangsúlyozza, hogy a plasztikai műtétek komoly beavatkozást jelentenek és a negatívumok között megemlítendőek a kockázatok, mellékhatások, vagyis a veszélyek. Egy félresikerült műtétnek ugyanis borzalmas következményei lehetnek. A szkeptikusan hozzáállók a legtöbbször ezeket hangsúlyozzák. Azonban, ha megfelelő szakember, tapasztalt plasztikai sebész végzi a beavatkozást, akkor annak kockázatai jelentősen csökkennek. Érdemes utánanézni minden tudnivalónak, többször is konzultálni a szakemberrel, ha plasztikai műtéten gondolkodunk.