A távdobó orsók kiválóak a pontyhorgászathoz

Távdobó orsók

A horgászás számos szempont alapján végezhető sport vagy hobbi tevékenység. A horgász minden esetben tudja, mire megy, vagyis milyen halat szeretne fogni.

Az eszközök ennek megfelelően vannak előkészítve. A távdobó orsók is a variálhatóság szempontjából lettek megtervezve, hiszen számos horgászeszköz egyszerre több mindenre, vagyis többféle hal zsákmányolására is alkalmas. A ragadozóktól a nem ragadozókon át a kisebb és nagyobb méretű, esetleg tengeri halakig, netán gyorsfolyású vizek lakóiról lévén szó. Érdemes ismerni a halak kedvenc csemegéit, szokásaikat, előfordulási helyeiket az adott vízben. A távdobó orsók kifejezetten a nagyobb testű halak, például pontyok hatékony fárasztására és kifogására lettek tervezve.

A finommechanikát felsorakoztató orsók, professzionális módon, harmonikusan működnek együtt a horgásszal. A távdobó orsók ultra lassú dobemelése révén, sokkal könnyebben lehet a zsákmányt fárasztani, illetve a feltekercselés is egyenletes lesz, ami akár több száz alkalom után is ugyanolyan mintázatú.