tetőszigetelés

Tetőszigetelés, mint az energia megtakarítás záloga

A modern építésű ingatlanok sok előírásnak kell megfelelniük, amik igyekeznek előtérbe helyezni az energiatakarékosságot. Ezen ingatlanoknál a tetőszigetelés alapvetően biztosított, de a probléma leginkább azoknál az otthonoknál merül fel, amik sok évtizeddel ezelőtt készültek, amikor még a szabványok nem voltak annyira kidolgozottak.

A folyamatosan növekvő energiaárak miatt, ma már nem kérdés, hogy muszáj költeni a szigetelésre, ugyanis az minden évszakban hasznos. A nyári melegben a légkondicionáló használata gyakran annyi plusz költséget jelent, mint hideg hónapokban a fűtés. Itt lép képbe a tetőszigetelés. A meleg vagy adott esetben a hideg a mennyezeten keresztül szökhet ki leginkább, már amennyiben ez a gyengepont.

Természetesen minden eset más. Meghatározó, hogy a padlástér lakott vagy csak tárolásra van fenntartva. Választhatóak a tetőszigetelés érdekében táblás termékek, mint a polisztirol lapok, ezek bizonyos típusai lépésállóak, illetve üveg- és kőzetgyapot, de vannak fújható összetevők is, amiket a szarufák között lehet kiválóan alkalmazni.