műanyag hullámlemez

A műanyag hullámlemez előnyei

Amikor egy tető kialakításáról van szó, akkor sok szempontot kell előtérbe helyezni. Ezek között meghatározó javarészt, hogy milyen alapanyagok lesznek felhasználva a kivitelezés során. Itt előtérbe kerül többek között az ár, az esztétikum és a minőség. Egyiket sem szabad a másik rovására elengedni, ezért fontos nagy alapossággal utánajárni az különféle termékek nyújtotta pozitívumoknak. A hullámlemezek remek alternatívát jelentnek a régi azbeszt palákkal szemben. Ezek cseréje az egészség megőrzése szempontjából döntő feladat.

Választható fém, bitumen vagy műanyag kivitel, ugyanolyan kialakításban. A Pascal szerint a műanyag hullámlemez „legfőbb előnye, hogy a változatok közül az elérhető legolcsóbb választás, illetve egyben súlyra a legkönnyebb is”. Ez jó hír, ha nem akarnád lecserélni a teljes tetőszerkezetet, mert így csökkenthető a súlyterhelés, ami a fa támasztó elemeire esik. A PVC szinuszos hullámlemezek más előnnyel is kecsegtetnek.

Bár többféle színben megvásárolhatóak, a fényáteresztő képességük jentős. Ha cél a világos terek kiképzése, akkor ebben nagy segítséget nyújtanak. A felületük ultraviola védelemmel van kezelve, aminek hála az erős napsugárzás sem fog ki rajtuk. A felszerelésük egyszerű, ami nem igényel nagy tapasztalatot és a szerszámok területén nincs szükség semmilyen speciális eszközre a vágáshoz vagy rögzítéshez. Amire viszont fontos figyelni, az a nagy sűrűségben való lefogatás, mert csak így biztosítható, hogy a nagyobb széllökések nem tépik fel a helyéről.

Teraszokhoz, kocsi beállók létrehozásához, téli kertek, ipari és mezőgazdasági épületek fedésére minden téren megfelel a műanyag hullámlemez. A nagyobb fizikai erőhatásokkal szemben remekül kitart, ezért még a jégverés sem tesz kárt benne. Táblás és tekercses kivitelben egyaránt megvásárolható. A nyári estéket jó el lehet tölteni egy fedett kiülő alatt, amit átjár a friss levegő. Ha szeretnéd a kertet feldobni egy ilyen építménnyel, akkor a stabil vázszerkezet tetejére bátran helyez műanyag hullámlemezt, minimális költségbefektetéssel!