Bankkártya terminál

Bankkártya terminál fajták: melyikkel járok jobban?

A készpénzmentes fizetés olyan témakör, ami néhány évtizede nem igazán volt elképzelhető. Sok éven keresztül, a digitalizáltság megjelenése után is még csak úgy volt mód számláról utalni kisebb-nagyobb összegeket, ha ezért valaki bement személyesen a bankba és ott elvégezték ezt a tranzakciót. A technológia és ezzel együtt a különféle számítástechnikai rendszerek révén, már születtek alternatív megoldások, amikhez elég mindössze egy bankkártya.

A másik oldalon olyan készülékre van szükség, amelyik képes leolvasni a digitális adatokat és elvégezni a műveletet, viszonylag egyszerű módon. Bár nem annyira egyszerű mindez, hiszen bonyolult számítások és információk továbbításának soráról van szó, de kívülről ez egyáltalán nem észrevehető. A különféle szolgáltatók megjelenésével, rendre bővült a POS terminálok sora. Sok új típus jelent meg. Kezdetben csak úgy lehetett használni a kártyát, ha azt beillesztették a készülékbe.

Az NFC technológiának hála, már erre nincs szükség, mert elég egy érintés, ami pár másodpercig tart. Melyik a leghatékonyabb kivitel ezek közül? A CMO szerint több szemponttól is függ, hogy a Te vállalatodnak melyik típusú bankkártya terminál felel meg leginkább. Felépítésüket tekintve, vannak nagyobb méretű, kompaktabb, kisebb mobil verziók. Vezetékes és hordozható típusok ugyanúgy elérhetőek. Érintőképernyős, illetve gombos változatok egyaránt a rendelkezésre állnak. Ami a tudásukat illeti, szinte mindegyik alkalmas SZÉP kártya elfogadására és teljesen kártyafüggetlen, valamint a már meglévő számlához köthető.

Ami leginkább meghatározó, az a beszerzés módja. A vásárlás csupán az egyik opció, ami esetenként nagyon magas költségekkel jár, de a bérlés ezzel szemben sokkal gazdaságosabb megoldás. Bátran kérd ki a CMO munkatársainak véleményét arra vonatkozóan, hogy mivel járnál jobban és alapos mérlegelés után dönts! A kezelése egyik kivitelnek sem fog problémát jelenteni, ugyanis roppant könnyen bevihetőek az adatok, a tranzakció pedig gyorsan jóváírásra kerül.