repceméz

A repceméz sokak kedvence

A magas szőlőcukor tartalma miatt, rendkívül gyorsan finomszemcsésen kristályosodik, így néhány nap alatt krémszerűvé válik. A repceméz közvetlenül szűrés után kerül az üvegbe, ennek köszönhetően az alkotóelemei nem károsodnak.

Az alacsony savtartalmának hála, gyomorsavtúltengésben szenvedők is bátran fogyaszthatják. Kiemelkedő gyulladásgátló és fertőtlenítő hatású, így megfázásos betegségek ellen hatékonynak bizonyul. Magas a vastartalma, ebből kifolyólag vérszegénység esetén sokat segíthet. Enyhe, kellemes zamata miatt előszeretettel keverik teába vagy kávéba. A repceméz egyáltalán nem befolyásolja az italok ízét. Híres az egyedülálló kénhatásáról, ezért napjainkban egyre gyakrabban alkalmazzák lúgosító kúrák esetén.

A legyengült szervezet regenerálódásában is óriási szerepet játszik, hiszen kiváló immunerősítő. Sportolóknak, szellemi és fizikai munkát végzőknek egyaránt ajánlott beiktatni az étrendjükbe, mivel kimagasló az energizáló képessége. A repceméz halvány színű, nem folyik és eperrel kimondottan finom.