Ezért fontosak a rendszeres általános szemvizsgálatok

általános szemészeti vizsgálatok

Általános szemészeti vizsgálatok

Már gyermekkorban is figyelni kell bizonyos intő jelekre a kicsi szemeivel kapcsolatban, de később sem szabad elhanyagolni a szemészeti szűrővizsgálatokat, hiszen sokkal egyszerűbben kezelhető minden probléma a kezdeti stádiumában. Több ok miatt sem szabad alábecsülni az általános szemészeti vizsgálatok fontosságát. A cukorbetegeknek nagyon fontos a rendszeres szemészeti szűrés és kontroll. Ugyanis náluk a kezdeti elváltozások semmiféle panaszt nem okoznak, viszont a betegség gyakori szövődményei közé tartoznak a szemfenék ereinek elváltozásai és a bevérzések.

Legalább egyszer évente ajánlatos teljes szűrőprogramon részt venniük a magas vérnyomással élőknek is. Továbbá, az ismétlődő fejfájások is utalhatnak valamilyen szemproblémára, a panaszok hátterében állhat összetett vagy különleges dioptriagond. Azoknak a személyeknek, akiknek a családjában előfordultak már szemproblémák, mint gyermekkori kancsalság, rövidlátás, zöldhályog, kortól függetlenül, minden évben célszerű szemészeti szűrővizsgálatra menniük.

Azonban nem mindegy, hogy hol végeztetjük el a szemészeti szűrővizsgálatokat! Erre a célra optimális választás a Budai Szemészeti Központ Budapesten és Debrecenben. A szűrővizsgálat során a szakorvosok vizsgálják a fénytörési hibákat közelre és távolra. Különböző krónikus betegségek szemészeti szűrését is elvégzik, ha pedig azonosításra kerül valamilyen szemészeti probléma, akkor ajánlott a szemész szakorvos által javasolt rendszerességgel szemészeti kontrollra járni.

A szűrővizsgálat alkalmával sor kerülhet tájékoztatásra a fénytörési hibák műtéti korrigálásáról, látászavarokról, szemüvegproblémákról. A szakorvos kiállíthat jogosítványhoz, terhesgondozáshoz, munkaalkalmassági vizsgálatokhoz szakvéleményt, igazolást is. A vizsgálat lehetőséget ad akut vagy tartósan meglévő szemészeti gyulladások diagnosztizálására, szemkörnyéki bőrelváltozásokkal kapcsolatos konzultációra, valamint kisebb sérülések ellátására egyaránt. Bármikor bizalommal felkeresheti a rendelőt.