Több előnnyel bír a sorközművelő

sorközművelő

Sorközművelő

A gyomirtás gyakran okoz kihívást a mezőgazdaság területén. A technológia sokat fejlődött az elmúlt években. Azonban fontos különbséget tenni a gabona- és zöldségfélék, valamint a gyümölcsök termesztése között. A szőlők és fás kultúrák más elbánást igényelnek. A sorközművelő alkalmazásával mellőzhető a vegyszeres gyomirtás is.

Mivel a gyökérzet itt sokkal mélyebben van, ezért nincs konkurencia a tápanyagfelvétel területén. Bőven elég a mechanikai jellegű gyomvisszatartás, amire a sorközművelő tökéletesen alkalmas. Voltaképpen egy speciális kaszáról van szó, ami úgy lett kifejlesztve, hogy beférjen a sorok közé és egészen a fák tövéig levágja a zöldtakarót. Az általában kardános meghajtás nagy teljesítményt garantál.

A kompakt méret a könnyű fordulásokat teszi lehetővé. A csatlakozásoknál külön védelem biztosítja a sérülések elkerülését. A sorközművelő többféle változatban tekinthető meg a penda.hu weboldalon. A kívánt igényekhez mérten választható ki a tökéletes típus, a hatékonyság fokozása érdekében.