Gyerekek és az infraszauna használata

Infraszauna

Ha esetleg otthon van valakinek szaunája, a gyerekek lesznek az elsők, akik szeretnék kipróbálni ez az élményt. Ugyanakkor, ha a szülőkkel fürdőbe mennek, egész biztos, hogy a gyerekeket minden érdekelni fogja, így az infraszauna sem maradhat ki.

Fontos szempont, hogy ne erőltessük a gyerekeket, hogy addig maradjanak benn, mint a felnőttek. Fontos, hogy meglegyen a saját biztonságérzetük, így az infraszauna nem kelt ellenszenvet bennük. Ha magunkból indulunk ki, mi sem szeretjük a kényszert. Szeretünk magunk dönteni arról, hogy mit, mikor és meddig csinálunk. Ha csak néhány percig van benn, az is elég. Amennyi neki jól esik. Ha látja, hogy szabadon dönthet, akkor szívesebben marad benn és nyugodtabb lesz.

Mindenesetre a felnőttek idejét nem szabad túllépnie. Az infraszauna használatának ajánlott ideje fél óra körül van. Ezt neki is be kellene tartania. Esetleg valamilyen játékot be lehet vinni számára, hiszen nem is a meleg a gond, hanem az, hogy a gyerekek érdeklődésének hiánya és mozgásigénye miatt a fél óra gyakran túl hosszú idő.