konjac liszt

Konjac liszt tészták és pékáruk készítéséhez

A népszerű glükomannán por több kelet-ázsiai országban őshonos növény zúzott gyökeréből készül. Ez a növény a keményítő tartalmú gumójáról ismert, ami a föld alatt nő. A szárból a glükomannán néven ismert, oldható élelmi rostok gazdag forrása készül.

A konjac liszt magas rosttartalmú, szénhidrátmentes és számos egészségügyi előnnyel hozzák összefüggésbe. Csodálkozhatunk a népszerűségén, de nem újdonság és már régóta használják a délkelet-ázsiai konyhában. Az emberek világszerte népszerűsítik, mivel a konjac liszt segít a bélműködés optimalizálásában, miközben javítja az anyagcserét.

Szintén ebből a lisztből készítik a shirataki tésztát, amiben 97%-ban víz, 3%-ban rost van és 0 kalóriát tartalmaz. Tanulmányok szerint, a konjac glükomannán segít abban, hogy hosszabb ideig jóllakottak maradjunk és kevesebbet együnk.

Ez pedig elősegíti a fogyást. Továbbá, egyes kutatások szerint, a konjac liszt még a pattanásokat is csökkentheti és javíthatja a bőr egészségét azáltal, hogy csökkenti az allergiás reakciót és felgyorsítja a sebgyógyulást.