növényi szappan

Miért jó a növényi szappan?

Amennyiben Ön is kedveli a természetes, vegyszermentes termékeket, akkor jó helyen jár. A növényi szappan gyártásával napjainkban egyre több vállalkozás foglalkozik. Az egyik népszerű típus az Aleppo, aminek a fő összetevője az olívaolaj, illetve a babérolaj.

Nem tartalmaz szintetikus adalékanyagokat vagy állati eredetű alkotóelemeket. Az előállítása során a főzött masszát szétterítik, a száradást követően pedig blokkokra vágják. Ha ez megtörtént, akkor kúp oszlopba halmozva, legalább 6 hónapig sivatagi szélben tovább szárítják. Az Aleppo növényi szappan eleinte zöld, majd a teljes kiszáradás után elnyeri a végső akker színét.

A közkedveltségét többek között annak is köszönheti, hogy kimagasló az E-vitamin tartalma. Az előnyei közé sorolható, hogy bármilyen bőrtípusra használható. Pozitív hatást gyakorol az ekcémás, az aknés, valamint a pattanásos bőrre. A babérolaj hatékony tisztító és fertőtlenítő hatású. Az olívaolajról pedig köztudott, hogy kiváló regeneráló tulajdonságú. A növényi szappan rovarcsípések és viszketés enyhítésére is alkalmas.