A turbókompresszorok a nagy teljesítményről szólnak

Kompresszor vízleválasztó

Sok szakember panaszkodik arra, hogy a munkára használt kompresszor sűrített levegője vizes. Ennek a problémának a kiküszöbölésére keresnek a hozzáértők egy szerkezetet. A megoldást a kompresszor vízleválasztó jelentheti, amelyik számos hazai online boltban vásárolható meg.

Mielőtt azonban bárki is beszerzi ezt a szerkezetet, pár dolgot tisztázni kell. Először is szükséges megtudni, hogy milyen tisztaságú, milyen minőségű legyen a sűrített levegő. Ezt követően pedig azt kell kideríteni, hogy mekkora is lesz a felhasznált levegő mennyisége, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora áteresztő képességű kompresszor vízleválasztó eszközt vesz majd meg a vásárló. Ezen adatok, tényezők alapján található meg az a rendszer, amelyik tökéletes munkát végez majd és amivel mindig elégedett lesz a felhasználó. Bármilyen munkáról is van szó, a legfontosabb a kompresszor víztelenítése. Habár ez történhet kézzel is, jóval profibb megoldást jelent az automatikus víztelenítő szelepes technika. A kompresszor vízleválasztó ebben sokat segíthet. Például otthon, kisebb műhelyekbe teljes mértékben elegendőnek bizonyul a negyed colos csatlakozókkal ellátott vízleválasztó-reduktor. Ezekre persze nagyobb üzemekben is szükség van, éppen úgy, akárcsak az turbókompresszorok korszerűbb változataira.

A nagy sűrített levegő igények esetén ez jelenti a gyárakban a kézenfekvő, hatékony és megbízható lehetőséget. A turbókompresszorok belsejében a sűrítést egy vagy több fokozatban, igen nagy fordulatszámon pörgetett speciális kialakítású forgórész garantálja. A turbókompresszorok egytől egyig olajmentes kivitellel bírnak, illetve a hűtés fokozatosan megy végbe a hűtővíz segítségével. Ezen nagy teljesítményű rendszerek között nyilván akadnak, amik kisebb teljesítményre is képesek. Erre jó példa a 400V-os. Amelyik valóban óriási teljesítményre képes, az 6 kV feszültségű motorral is rendelkezhet. A turbókompresszorok pozitívumai közé sorolható, hogy ezeknél adott az olajmentes levegő előállítás, az alacsony fajlagos teljesítményigény és a valóban kedvező üzemeltetési költség.