Sokat nyújt a mesekönyv

Mesekönyv

Életünket felnőttként nagyban befolyásolni tudja, hogy kicsi korunkba olvastak-e nekünk különböző történeteket. A jó és a rossz harca, valamint a tanulságos esetek mind beépülnek a tudatalattinkba és kihatnak a későbbi döntéseinkre. Meglepő lehet, de egy mesekönyv ilyen jelentős hatással bír az emberre.

Többféle változat létezik, nemcsak a témáját tekintve, de kialakítását is. Vannak olyanok, amit kifejezetten a kicsiknek terveztek meg kifestős formában. Ilyenkor még ha nem is tud olvasni a lurkó, mégis kedvét töltheti a mesekönyv lapjain, amivel így közelebbi kontaktusba kerül.

Érdemes mindent megtenni azért, hogy megszerettessük az olvasást idejében a szemünk fényével, mert így felnőve nemcsak a számítógép billentyűzetét fogja nyomkodni, hanem mindig az érdeklődésének megfelelő témáknak jár utána, amelyek írott formában vannak rögzítve. Több kimondottan hasznos mesekönyv található online is. Kattintsunk a book24.hu oldalra és válogassunk a klasszikus hercegnős vagy a világűrről szóló olvasmányok között.